Twee-wekelijkse woensdagavondduik

 

 Zandeiland 4, Vinkeveen

 

21 augustus, 4 september

Let op! laatste buitenduik is op 18 september

 

De temperatuur begint te klimmen, de zon begint te schijnen en de avonden worden lichter. Allemaal tekenen dat wij moeten gaan duiken. Het is de tijd van het jaar dat iedereen zijn duikuitrusting uit de kast haalt en het gebruikt voor waar het gemaakt is….DUIKEN.

 

Woensdagavond, 15 mei, gaan wij een eerste duik nemen in Vinkeveen. Wij verzamelen om 19:00 uur en gaan te water rond 19:30. Wil je iets later duiken laat het ons dan weten en wij zorgen dat iedereen een geschikte buddy krijgt.

 

Let op! Duiken zonder vergunning op Zandeiland 4 in Vinkeveen is niet toegestaan. zie voor meer informatie het kopje 'Informatieve artikelen'.

Aanmelden is verplicht i.v.m. het samenstellen van de buddyteams, heb je je aangemeld en ben je verhinderd, geen probleem, laat het ons wel even weten.

 


25 augustus, Zeeland

Bommenede Polder 7, Zeedijk in Zonnemaire

 

Bommenede Polder blijft lang ondiep, maar is erg mooi. Er staan oesterbedden waar veel oranje kolonievormend zakpijp overheen groeit. Tussen het wier en de stenen van de dammetjes leven krabben, garnaaltjes, mosselen en oesters. Na ongeveer 15 minuten uitzwemmen bereik je een wat dieper gedeelte. De bodem loopt hier steil af tot acht meter en is begroeid met diverse anemoonsoorten.

Op deze duikstek is geen vulstation aanwezig, het dichtstbijzijnde vulstation is in Den Osse, ca. 5 km verderop.

Faciliteiten zijn niet aanwezig, dus zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt. Denk bijvoorbeeld ook aan een stoeltje.

 

Waar ontmoeten we elkaar?

Zondagochtend om 7.30 uur bij benzinepomp Esso Nijpoort langs de A27 tussen Utrecht en Hilversum.

 

Ga je liever op eigen gelegenheid? Laat het ons dan even weten. Het adres van Bommenede Polder 7 is Zeedijk, Zonnemaire.

 

Tot 25 augustus!